Co-creatie introductie workshop

Hoe kan co-creatie jouw organisatie helpen?

Co-creatie is een effectieve manier om met complexe problemen om te gaan, maar wat kan het precies voor jou betekenen? De workshop verkent hands-on hoe co-creatie organisaties in staat stelt om zich te verbinden met lokale gemeenschappen en individuen, met nieuwe bezoekers, met jonge mensen, of met mensen van verschillende culturele achtergronden. In deze workshop delen experts van Waag hun kennis en proces ervaring in de uitkomsten van co-creatie trajecten met de deelnemers.

Praktische informatie

Co-creatie introductie workshop:
De workshop duurt een halve dag
Maximaal 20 deelnemers
Kosten hangen af van het aantal deelnemers en zijn op aanvraag beschikbaar.

Over co-creatie

In co-creatie worden waarden, ideeën en aannames expliciet gemaakt. Mensen van alle niveaus en lagen van de bevolking zijn direct betrokken: professionals werken samen met jonge mensen, hobbyisten, mensen van verschillende culturele achtergronden of ouderen. Co-creatie methodes beginnen vanuit het idee dat iedereen een expert binnen een bepaalde kwestie, en vooral in hun eigen leven. En dat deze expertise iets nieuws aan de praktijk toevoegt: het kan het begrip tussen de verschillende werelden waarin we leven verbeteren, het kan de verhalen die een museum vertelt verrijken of het kan de impact van evenementen verbeteren. Verschillende niveaus van expertise zijn even waardevol in co-creatie; deelnemers bouwen een band op en in deze dialoog is de uitwisseling van ideeën en waarden essentieel.

Lees meer over de co-creatie ‘Train de trainers’ meeting die Waag organiseerde als onderdeel van het Europese project Big Picnic hier

Methodologie

De methodologie die ten grondslag ligt aan de workshop is gebaseerd op Design Thinking en specifiek op Waag’s ‘Users as Designers’ methodologie en de verschillende projecten rondom sociale innovatie die Waag over de jaren heeft uitgevoerd.

Doel van de workshop

Het doel van de training is om deelnemers een goed begrip te geven van de mogelijkheden van co-creatie en om te verkennen hoe deelnemers zelf co-creatief kunnen werken met bestaande en nieuwe gemeenschappen. Hoewel co-creatie niet per se een lineair proces is, is er wel een structuur voor begeleiding. Met een leren door doen aanpak helpt de workshop deelnemers de verschillende fases van co-creatie, van voorbereiding tot uitvoering, te begrijpen.

Co-creatie voor jouw organisatie

We kunnen een op maat gemaakt co-creatie programma voor jouw organisatie ontwerpen. Ontdek de mogelijkheden of stel een specifieke vraag.

Neem contact op

staff

Dick van Dijk
storytelling, interaction design, playful learning and co-creation
Meia_Wippoo
Meia Wippoo
co-creation, playful learning and social innovation
pam-de-sterke
Pam de Sterke
co-creation, bodily awareness, oriental medicine
karen-van-der-moolen
Karen van der Moolen
social innovation, maker education, maker mindset, fab city, open design