CRISPR-Cas workshop

Genetische manipulatie van DNA

Uitvindingen zoals de CRISPR-Cas9 techniek, die genetische manipulatie mogelijk maken, kunnen vergaande consequenties hebben. Binnenkort zijn we in staat om DNA te repareren en ziektes te voorkomen. Maar wie heeft er toegang tot deze techniek? Gaat een elitegroep mensen designer baby’s maken of hebben we er allemaal profijt van? In deze workshop voeren we een deel van een CRISPR-Cas9 experiment uit terwijl we de ethiek rondom genetische manipulatie bespreken.

Biohacking bij Waag

Biotechnologische ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. De eenvoud en lage kosten van vele technieken maken het mogelijk om biotechnologie toe te passen buiten laboratoria en onderzoeksinstituten. Bij Waag onderzoeken en onderwijzen we over open design en creatieve toepassingen van biomaterialen, en werken we samen met een internationaal netwerk.

 

In Waag’s biolab voeren we experimenten uit met een aantal organismen. Ben jij geïnteresseerd in het organiseren van een workshop of experiment? Wij kunnen een op maat gemaakt programma ontwerpen voor jouw organisatie. Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op

staff

roland-van-dierdonck
Roland van Dierendonck
head of the BioHack Academy
Lucas Evers
head of the Open Wetlab