Librarian Maker Camp

Digitale fabricage voor bibliotheekmedewerkers

De moderne bibliotheek biedt een steeds breder pakket diensten aan. Je kunt er niet alleen boeken, dvds en tijdschriften lezen en lenen, maar ook een film of expositie bekijken of kennismaken met digitale fabricage! In een speciale maakruimte is er nu vaak een lasersnijder, vinylsnijder of 3D-printer te vinden. Om bibliotheekmedewerkers bij te scholen in de nieuwste maaktechnieken heeft Waag het Librarian Maker Camp opgezet.

Tijdens een Librarian Maker Camp komen digitale fabricage, 3D-printen, elektronica en programmeren aan bod. De training en coaching van de bibliotheekmedewerkers is gericht op: de mindset (wat is de filosofie achter ‘leren door te maken’, welke rol heeft de bibliotheek in dit domein), de vaardigheden (zelf de nodige skills leren om ze vervolgens te kunnen overdragen) en het netwerk (met wie kunnen we in de buurt gaan samenwerken).

Onze ervaring

Waag helpt de Openbare Bibliotheek van Amsterdam om in 10 vestigingen Maakplaatsen in te richten. Naast advies op het gebied van inventaris, trainen wij bibliothecarissen om Maakplaats-coaches te worden via het Librarian Maker Camp-model. We hebben inmiddels verschillende keren een Librarian Maker Camp georganiseerd en verdiepingscursussen gegeven voor diegenen die na de introductie een stap verder willen zetten.

Librarian Maker Camp voor jouw organisatie

We kunnen een op maat gemaakt Librarian Maker Camp voor jouw organisatie ontwerpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken of een specifieke vraag te bespreken.

Neem contact op

staff

Dick van Dijk
storytelling, interaction design, playful learning and co-creation
Ista Boszhard
Frank Vloet
Mariëlle Lens
Karien Vermeulen
Henk Buursen