MuseumCamp-2018-2

MuseumCamp

Digitale experimenten en creatieve technieken in tentoonstellingen

MuseumCamp is een tweedaags programma waarin tentoonstellingsmakers, educatoren en conservatoren het belang van experimenteren in musea en tentoonstellingen onderzoeken. Deelnemers ontmoeten, verkennen, werken samen, ontdekken, presenteren en blijven slapen in een museum waar een inspirerend avond- en ochtendprogramma zal plaats vinden. Het eindresultaat zijn nieuwe tentoonstellingsconcepten voor de museumbezoeker van de 21ste eeuw. Ontdek de grenzen van je eigen creativiteit en ga 48 uur lang aan de slag met verschillende creatieve technieken die je in kunt zetten voor het maken van tentoonstellingen, met interactie met het publiek als doel.

MuseumCamp 2018

De voorgaande editie van MuseumCamp vond plaat in juli 2018. Creatievelingen verzamelden en overnachten in NEMO Science Museum om nieuwe vormen van publiekstentoonstellingen te ontdekken rondom het thema: het museum als laboratorium. Bekijk de foto’s van MuseumCamp 2018 hier.

Museumcamp 2019
Meer informatie over MuseumCamp 2019 volgt binnenkort. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. 

Waarom meedoen?

Tijdens MuseumCamp leer je op een nieuwe manier reflecteren op het werk van jezelf en dat van anderen: iedereen werkt mee aan de verschillende projecten en de beoordeling. Hierbij staan onderzoekend leren centraal. MuseumCamp laat je ervaren dat musea dynamische instellingen zijn waarin het onderzoek naar collecties en verhalen door zowel conservatoren, wetenschappers als bezoeker kan worden uitgevoerd.

Je gaat in kleine groepjes aan de slag met dramaturgie, audiodesign en prototyping, en je verkent nieuwe interactievormen zoals labs en live settings. Wat is het belang van experimenteren in je museum? Hoe betrek je je publiek daarin? Welke nieuwe perspectieven dienen zich aan als we afstappen van de meer bekende en traditionele tentoonstellingsvormen? Vervolgens ga je dat alles toepassen op het maken van innovatieve tentoonstellingen, met alle uitdagingen die daarbij komen kijken.

MuseumCamp voor jouw organisatie

Naast de jaarlijkse MuseumCamp georganiseerd door Waag kunnen we ook op maat gemaakte programma’s voor jouw organisatie ontwerpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken.

Neem contact met ons op

staff

Frank Vloet
Dick van Dijk
storytelling, interaction design, playful learning and co-creation
Karien Vermeulen
Mariëlle Lens