Smart citizen workshop

Breng de wereld om je heen in kaart

In smart citizens workshops verkennen we de tools en applicaties waarmee je zelf de wereld om je heen in kaart kunt brengen. In workshops leren we deelnemers om luchtkwaliteit, waterkwaliteit en geluidsoverlast te meten. Met behulp van low-tech technologieën en sensoren zijn we in staat om onze leefomgeving in kaart te brengen en te verbeteren.

Smart Citizens

In wat voor soort wereld willen we leven en welke rol kan technologie hierin spelen? We verkennen oplossingen die we zelf kunnen beïnvloeden. Samen ontwikkelen we doe-het-zelf (of doe-het-samen) oplossingen en creatieve interventies. Er is ruimte om te experimenteren, te leren, en te verkennen in onze directe leefomgeving.

Smart Citizen workshops:

Luchtkwaliteit

Tijden een workshop luchtkwaliteit meten experimenteren we met DIY sensoren en luchtkwaliteit meten. Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Wat maakt een zelfmeting project succesvol? En wat kunnen we doen met de resultaten?

Waterkwaliteit

Welk water is het best om in te zwemmen? Je neemt deel aan een klein veldexperiment in en rondom water; data verzamelen en manieren verkennen om dit te begrijpen. In deze sessie leer je hoe je waterkwaliteit kan meten.

Geluidsoverlast

Hoe kan je geluid en geluidsoverlast in kaart brengen? En hoe meet je dit? Welke maatregelen kunnen we nemen om de geluidservaring te verbeteren? Met geluidsmeters kunnen we op expeditie en data verzamelen voor een geluidskaart.

Amsterdam Smart Citizen Lab

Deze workshops zijn ontwikkeld als onderdeel van het Amsterdam Smart Citizen Lab. Met burgers, onderzoekers en ontwerpers organiseren we al sinds 2015 workshops, presentaties en ontwerp sessies.

Smart Citizen workshop for your organisation

Are you interested in a smart citizen workshop? We can develop a programme tailor-made to fit your organisation. Cost depend on the number of participants and are available on request. Contact us to explore the possibilities or discuss a specific question.

Get in touch

staff

Gijs Boerwinkel
community engagement