Over Waag Academy

Waag Academy is de plek voor professionals, nieuwsgierige leraren, hackers of creatieve individuen die op zoek zijn naar kennis, inspiratie of hands-on vaardigheden.

Al meer dan 25 jaar verkent Waag de sociale en culturele impact van technologie. Via haar projecten zet Waag aan tot actief burgerschap, kritisch denken, zelf maken, en past deze principes toe bij het ontwerpen van innovatieve oplossingen.

Waag Academy bundelt de kennis en methodes van het toonaangevende werk van onze onderzoeksgroepen. Via programma’s en workshops betrekken we het publiek bij onze missie: technologie en maatschappij open, eerlijk en inclusief maken. 

Het curriculum van Waag Academy bestaat uit verschillende formats en heeft een diversiteit aan thema’s, waaronder de ethiek van technologie, design thinking, co-creatie en ‘DIY’ (do it yourself)-maakpraktijken. Verken de mogelijkheden van kritisch burgerschap door zelf lucht-, geluid- en waterkwaliteit in kaart te brengen. Of een crash course waarin recente technologische vraagstukken, rondom bijvoorbeeld de zelfrijdende auto, privacy en big data, hands-on worden verkend. In onze Labs in de Waag (Nieuwmarkt, Amsterdam) duiken wij in de wereld van biotechnologie en digitale fabricage.

Maatwerk voor uw organisatie

Via maatwerk trainingen kunnen we een programma ontwikkelen dat aansluit bij uw organisatie. Neem contact met ons op via email om de mogelijkheden te verkennen of een specifieke vraag te bespreken.

Neem contact op

Taal

Het Waag Academy team is een internationaal team van denkers en makers. Afhankelijk van het programma waarin je geïnteresseerd bent, kunnen we het in het Nederlands of Engels organiseren.

Locatie

Midden op de Nieuwmarkt kun je ons vinden in een oudste gebouwen van Amsterdam: de Waag. Dit unieke monumentale pand heeft verschillende multifunctionele ruimtes voor programma’s of trainingen. Daarnaast zijn er verschillende labs in de Waag gevestigd:

  • Fablab Amsterdam biedt tools en machines voor digitale fabricage.
  • TextileLab Amsterdam waarin de toekomst van de textielindustrie en nieuwe materialen worden verkend.
  • Open Wetlab is een laboratorium voor open-source en creatieve biotechnologie.

Op verzoek kunnen wij een programma of training realiseren in de Waag of op een locatie naar keuze.