BioHack Academy

Ontwerp, bouw en experimenteer in je eigen biolab.

Ben jij geïnteresseerd in doe-het-zelf biotechnologie, maar heb je geen achtergrond in biologie of technologie? Maak jij graag dingen zelf en ben je graag bezig met technologie? Of ben je creatief en wil je graag met biomaterialen werken? Doe mee aan de zesde editie van onze internationale BioHack Academy, start 21 januari 2019.

Pre-registratie is nu open

Je kan je aanmelden via het formulier hieronder. Na de pre-registratie nemen we contact met je op voor de definitieve aanmelding en betaling.

pre-register hier

Wat is de BioHack Academy?

De BioHack Academy is een 10-weekse cursus (2 dagen/week) die focust op het leren van de basis van biotechnologie, werken met biomaterialen en het bouwen van je eigen open source lab apparatuur in Waag’s Fablab. Na het afronden van de BioHack Academy ben je in staat om je eigen brandstof, eten, filamenten, geneesmiddelen, geurstoffen, schimmels en nog veel meer funky bio-materiaal thuis te laten groeien.

Onder begeleiding van de BioHack leraren volg je 2 dagen per week lessen en workshops. De andere dagen kan je aan je eigen project werken in het Open Wetlab en Fablab Amsterdam. Tijdens de cursus introduceren we je met Open Hardware en moedigen we je aan om deze ontwerpen zelf te maken en te verbeteren. Tijdens de cursus ontvang je veel kennis die een basis zal bieden om vele jaren je onderzoek voort te zetten.

Bio-tech revolution

Bio-technologische ontwikkelen volgen elkaar in een rap tempo op. Uitvindingen, zoals de CRISPR-Cas9 techniek die genetische manipulatie van DNA mogelijk maakt, hebben vergaande consequenties. De eenvoud en lage kosten van veel technieken maken het mogelijk om biotechnologie buiten laboratoria of onderzoeksinstituten toe te passen. Waar willen we dat deze technologieën naartoe gaan en wie beheert dit? Tijdens de BioHack Academy vormen we de toekomst en geven we samen richting aan de biotechnologische revolutie.

Taal

Tijdens de BioHack Academy wordt er engels gesproken.

Wat leer je tijdens de BioHack Academy?

Geschiedenis van Biohacken, veiligheid en 3D ontwerp.
Week 1
Microbiologie, elektronica en verslaglegging.
Week 2
Biomaterialen, bio-kunst ontwerp en digitale elektronica.
Week 3
Optica, vloeibare culturen kweken en bio-ethiek.
Week 4
Genetica en biosensing.
Week 5
Midterm presentaties.
Week 6
Gastsprekers en scheidingstechnieken.
Week 7
Bioinformatica en spectrometrie.
Week 8
Bio-digitale media en biotics games.
Week 9
Eind presentaties.
Week 10

BioHack Academy bij Waag

Alle lessen vinden plaats in Waag’s labs: het Open Wetlab, een unieke BioHack ruimte op de grens tussen kunst, wetenschap en technologie, en het Fablab Amsterdam. Kijk naar de resultaten van projecten van studenten van voorgaande edities van de BioHack Academy: 2015201620172018.

 

Aanmelden en kosten

Het collegegeld van de BioHack Academy 2019 wordt binnenkort bekend gemaakt. Je kan je hier pre-registreren.

More information

Voor meer informatie over de jaarlijkse BioHack Academy, neem contact met ons op via email email.

 

BioHack for your organisation

Naast de jaarlijkse BioHack Academy bij Waag kunnen we ook op maat gemaakte programma’s voor jouw organisatie ontwerpen met een deel van het lesprogramma. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken of een specifieke vraag te bespreken.

Neem contact op

 

staff

Roland van Dierendonck
head of the BioHack Academy
Lucas Evers
head of the Open Wetlab