BioHack Academy

Ontwerp, bouw en gebruik je eigen biolab

Ben je geïnteresseerd in doe-het-zelf biotechnologie, ook al heb je geen achtergrond in biologie of technologie? Maak jij graag dingen zelf en ben je graag bezig met technologie? Of ben je creatief en wil je graag met biomaterialen werken?

BioHack Academy #9

Start 18 maart 2024

Data

De BioHack Academy duurt 12 weken. In 2024 start het programma op 18 maart en eindigt het op 6 juni. De workshops, colleges en cursusdagen zijn op maandag en dinsdag. Op woensdag en donderdag werk je aan je eigen project in het Open Wetlab, onder begeleiding van de instructeurs. 

Taal

De BioHack Academy is Engelstalig.

Prijzen

  • Reguliere prijs: ca. 4.598 euro (incl. btw)

Lees de algemene voorwaarden

 

Aanmelding

De aanmeldingen voor 2024 zijn geopend! 

Voor meer informatie: stuur een email naar biohack@waag.org

Wat is de BioHack Academy?

De BioHack Academy is een 12-weekse cursus (4 dagen per week) die focust op het leren van de basis van biotechnologie, werken met biomaterialen en het bouwen van je eigen open-source labapparatuur in ons Fablab. Deelnemers worden uitgedaagd zelf labapparatuur te gebruiken in een experiment, als een toepassing of voor een creatief doel. Na het afronden van de BioHack Academy ben je in staat om thuis je eigen brandstof, eten, filamenten, geurstoffen, schimmels en nog veel meer funky bio-stoffen te maken.

Onder begeleiding van de BioHack-docenten volg je twee dagen per week lessen en workshops. De andere twee dagen werk je aan je eigen project in het Open Wetlab. Tijdens de cursus laten we je kennismaken met open-source hardware en moedigen we je aan om deze ontwerpen na te maken en te verbeteren. Tijdens de cursus doe je veel kennis op die een basis geven om je onderzoek nog vele jaren voort te zetten.

Bio-tech revolution

Bio-technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op, en spelen een steeds grotere rol in ons leven en onze maatschappij, of het nou gaat om voedsel, medicijnen, bouwstoffen, de biowetenschappen spelen een essentiële rol. De eenvoud en lage kosten van digitale fabricage maken het mogelijk om zelf labapparatuur te bouwen, en zo biotechnologie buiten laboratoria of onderzoeksinstituten toe te passen.

Open-source biedt de mogelijkheid je te mengen in de ontwikkeling van biotechnologie: waar willen we dat deze technologieën naartoe gaan en wie beheert dit? Tijdens de BioHack Academy vormen we de toekomst en kijken we wat we je zelf kunt doen met biologie en technologie.

Wat leer je tijdens de BioHack Academy?

Introducing the BioHack Academy

Biohacking, Biosafety and Documentation

Week 1
Module 1: (un)Making the Lab (hardware)

- Deconstructing existing lab hardware
- Making your own lab hardware with open source blueprints

Week 2 & 3
Module 2: Operating the Lab

- Wetlab in action: following protocols: making media and growing organisms
- Wetlab in action: tweaking protocols: DIY-biomaterials, produce and biosensors

Week 4 & 5
Module 3: Bio-engineering

- Recoding life in silico: Designing DNA digitally
- Cell free expression with CRISPR-Cas9: using CRISPR-Cas9

Week 6 & 7
Module 4: Individual Experiment

- Choosing a personal project:
1. Redesigning lab hardware
2. Growing your own materials
3. Designing DNA

Week 8 & 9
Final presentations

Week 10

BioHack Academy bij Waag

Alle lessen vinden plaats in de labs in de Waag: het Open Wetlab, een uniek lab op de grens tussen kunst, wetenschap en technologie, en het Fablab Amsterdam. Kijk naar de resultaten van projecten van studenten van voorgaande edities van de BioHack Academy: 2015201620172018, 2022.

Meer informatie

Voor meer informatie over de jaarlijkse BioHack Academy, neem contact met ons op via biohack@waag.org.

Lees verder

Bekijk het werk van de BioHack Academy 2022-deelnemers.

staff

Lucas Evers
Lead Open Wetlab
Isabel Berentzen
Coördinator van de BioHack Academy
Kas Houthuijs
Instructeur van de BioHack Academy
Maarten Smith
Instructeur van de BioHack Academy
Maro Pebo
Instructor at BioHack Academy

BioHack voor uw organisatie

Naast de jaarlijkse BioHack Academy bij Waag kunnen we ook op maat gemaakte programma’s voor jouw organisatie ontwerpen met een deel van het lesprogramma. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken of een specifieke vraag te bespreken.

Neem contact op

 

Wat is Waag?

Waag Futurelab is een deels onderzoeksinstituut, deels culturele organisatie, die zich richt op opkomende technologie, onderliggende aannames, design, ontwikkeling en kunst. Ze draagt hiermee bij aan een meer open, eerlijke en inclusieve samenleving. Waag Futurelab is gehuisvest in het oudste niet-religieuze gebouw van Amsterdam, de Waag, midden op de Nieuwmarkt.

In dit gebouw zijn drie van Waag’s labs te vinden: het TextileLab Amsterdam, gericht op het overbruggen van de kloof tussen textiel en technologie, het FabLab voor digitale fabricage, en het Open Wetlab voor biotechnologie. Waag is geen school, maar wil kennis overdragen over de unieke raakvlakken van textiel, biotechnologie, digitale fabricage en meer aan iedereen die wil leren en bijdragen aan een betere toekomst. Dit doen we onder andere via de internationaal erkende academies: Fabricademy, Fab Academy en BioHack Academy.